(Des)colonizaçao na literatura portuguesa contemporânea : breve antologia de textos literários e ensaísticos com atividades - Špánková, Silvie, 1974- (Masarykova univerzita, 2014)
"Skripta představují pracovní materiál ke studiu (post)koloniální problematiky v portugalské literatuře a mají za cíl poskytnout panoramatický pohled na téma (de)kolonizace v dílčích literárních obdobích 20. století. Skripta jsou rozdělena do dvou částí: po stěžejní části věnované literárním ukázkám následuje část zaměřená na kritickou reflexi daného tématu."--Resumé vydavatele
460 výt.
Keywords: 20.-21. století; portugalská literatura -- 20.-21. století; kolonialismus; literární inspirace; Portuguese literature -- 20th-21st centuries; colonialism; literary inspiration; portugalské prózy; antologie; praktická cvičení; učební texty; Portuguese prose; anthology; problems, exercises, etc; educational texts