Sintaxe da língua Portuguesa - Svobodová, Iva, 1975- (Masarykova univerzita, 2014)
"Tato skripta věnovaná portugalskému jazyku se snaží poskytnout čtenáři ucelený a koherentní přehled syntaktických funkcí jednotlivých prvků, které tvoří věty a souvětí. I když je hlavním cílem popsat syntaktické vlastnosti vět z hlediska jejich funkce, publikace zahrnuje i strukturální přístup. "--Resumé vydavatele
550 výt.
Keywords: portugalština; syntax; Portuguese language; monografie; učební texty; monographs; educational texts