Obyčeje a slavnosti v české lidové kultuře - Večerková, Eva, 1945- (Vyšehrad, 2015)
Kniha popisuje roční lidové obyčeje a slavnosti se zaměřením na venkovské prostředí v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.
Keywords: kalendářní rok -- Česko; církevní rok -- Česko; křesťanské svátky -- Česko; zvyky a obyčeje -- Česko; lidové zvyky -- Česko; lidová kultura -- Česko; year -- Czechia; church year -- Czechia; Christian feasts -- Czechia; manners and customs -- Czechia; folk customs -- Czechia; folk culture -- Czechia; monografie; monographs