Bohumil Hrabal a výtvarné umění - Čapková, Eva, 1979- (Triáda, 2015)
Monografie mapuje vztah spisovatele Bohumila Hrabala k výtvarnému umění. V jednotlivých kapitolách připomíná Hrabalovy vazby k výrazným českým výtvarníkům 20. století.
Keywords: Hrabal, Bohumil, -- 1914-1997; 20. století; čeští spisovatelé -- 20. století; čeští spisovatelé -- přátelé a spolupracovníci; výtvarní umělci -- Česko -- 20. století; české výtvarné umění -- 20. století; literatura a umění -- Česko -- 20. století; Czech authors -- 20th century; Czech authors -- friends and associates; artists -- Czechia -- 20th century; Czech art -- 20th century; literature and art -- Czechia -- 20th century; studie; studies