Ošetřovatelský proces a jeho dokumentace - Kudlová, Pavla, 1973- (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta humanitních studií, 2016)
"Cílem publikace je budovat systematické poznatky a dovednosti studentů v oblasti metody ošetřovatelský proces. V publikaci je nastíněn vznik ošetřovatelského procesu, charakterizovány jsou jeho jednotlivé fáze, od posouzení až po vyhodnocení dosaženého výsledku. Popsány jsou vybrané potřeby a jejich konkrétní deficity (ošetřovatelské problémy), na které se zaměřuje ošetřovatelská diagnostika. Dále je zde objasněna ošetřovatelská dokumentace výstupů jednotlivých kroků ošetřovatelského procesu. Zejména konstrukce posouzení (posuzovací struktury založené na důkazech), ošetřovatelského plánu, požadavků na jejich součásti, zásady správné dokumentace, legislativní ukotvení aj. Publikace je doplněna průběžnými úkoly, které by měly studentovi pomoci rozvinout jeho dovednost pracovat metodou ošetřovatelského procesu."--Resumé vydavatele
Nad názvem: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta humanitních studií
Keywords: ošetřovatelství; ošetřovatelské diagnózy; ošetřovatelská dokumentace; nursing; nursing documentation; nursing diagnosis; elektronické knihy; učebnice vysokých škol; electronic books; textbooks (higher)