Diagnostika jazykového vývoje : diagnostická baterie pro posouzení vývoje jazykových znalostí a dovedností dětí předškolního věku: testová příručka - Málková, Gabriela, 1977-; Smolík, Filip, 1975- (Grada, 2014)
Pět úloh hodnotí povědomí dítěte o zvukové stavbě slov, jedna úloha slovní zásobu a čtyři úlohy umožní posouzení znalosti gramatických pravidel, konkrétně schopnost dítěte řídit se těmito pravidly i posoudit, jaké věty a tvary jsou gramaticky správné. Testová baterie má spíše screeningový charakter s orientačními normami pro věk 3,5-5,5 let. Je určena psychologům, logopedům, speciálním pedagogům, ale i učitelům a dalším odborníkům, kteří pracují s dětmi předškolního věku.
Pub. a přílohy ve společném přebalu
Keywords: děti předškolního věku; jazykové dovednosti; ověřování znalostí; didaktické testy; pedagogická diagnostika; preschool children; linguistics competences; knowledge evaluation; educational tests and measurements; educational diagnostics; příručky; testy; handbooks, manuals, etc; tests