Móda na Slovensku v medzivojnovom období (1919-1939) - Šidlíková, Zuzana, 1978- (Slovart : Vysoká škola výtvarných umení, 2011)
Monografie věnovaná módě na Slovensku v meziválečném období (1918-1939). Zabývá se mj. dámskou a pánskou módou uvedeného období, mapuje vývoj oděvního průmyslu a připomíná významné krejčovské salony či slovenskou módní žurnalistiku či módní kresbu.
Keywords: 1918-1939; 20. století; móda -- Slovensko -- 20. století; odívání -- Slovensko -- 20. století; oděvnictví -- Slovensko -- 20. století; krejčovství -- Slovensko -- 20. století; oděvní průmysl -- Slovensko -- 20. století; textilní průmysl -- Slovensko -- 20. století; fashion -- Slovakia -- 20th century; clothing -- Slovakia -- 20th century; clothing trade -- Slovakia -- 20th century; tailors trade -- Slovakia -- 20th century; clothing industry -- Slovakia -- 20th century; textile industry -- Slovakia -- 20th century; monografie; monographs