Móda na Slovensku v medzivojnovom období (1919-1939) - Šidlíková, Zuzana, 1978- (Slovart : Vysoká škola výtvarných umení, 2011)
Monografie věnovaná módě na Slovensku v meziválečném období (1918-1939). Zabývá se mj. dámskou a pánskou módou uvedeného období, mapuje vývoj oděvního průmyslu a připomíná významné krejčovské salony či slovenskou módní žurnalistiku či módní kresbu.