Grafický design : základní pravidla a způsoby jejich porušování - Samara, Timothy (Slovart, 2016)
Být tvůrčím designérem znamená přicházet s unikátním a kreativním řešením návrhu. Kniha osvětluje tvůrčí proces, který určuje pořadí zkoumání a užití jednotlivých prvků tvořících design. Používá názorné ukázky grafických návrhů a vysvětluje v jednotlivých kapitolách - co je design, základní pravidla dobrého designu, základy teorie formy a prostoru, základy teorie barev, volbu a použití druhů písma, atd.
Obsahuje rejstřík
Keywords: typografie; grafický design; typography; graphic design; příručky; handbooks, manuals, etc