Sport a pohyb v životě seniorů - Slepička, Pavel, 1944-; Mudrák, Jiří, 1980-; Slepičková, Irena, 1951- (Univerzita Karlova v Praze, nakladatelství Karolinum, 2015)
Autoři se v uvedené souvislosti zaměřili na možnosti sportu a pohybu jako součásti životního stylu při naplňování uvedeného přání. Věnují pozornost zejména sociálním a psychologickým efektům různých forem pohybových aktivit na psychosociální zdraví seniorů. Prezentované poznatky vycházejí z dlouhodobého výzkumu zaměřeného na hledání souvislostí mezi životním stylem seniorů a jejich pohybovým režimem i s nástinem praktického využití. Vzhledem k prodlužující se době dožití jsou uváděné poznatky stále důležitější pro každého z nás. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: senioři; sport; pohybová aktivita; older people; sports; movement activity; kolektivní monografie; collective monographs