Security of information systems - Krayem, Said; Jašek, Roman, 1965- (Tomas Bata University in Zlín, 2015)
Učební text “Security of Information Systems" je základním učebním studijním textem předmětu “Security of Information Systems” studijního oboru “Information technology” vyučovaného v anglickém jazyce na Fakultě aplikované informatiky UTB ve Zlíně. Text obsahuje klíčové informace z oblasti řízení bezpečnosti informačních systémů (Information Security Management System) dle mezinárodních standardů ISO/IEC 27000. Jednotlivé standardy cílí na různé aspekty informační bezpečnosti v organizacích a poskytují praktické nástroje pro ty organizace, které chtějí identifikovat a řídit dopad svého chování a trvale udržovat a zlepšovat environmentální výkonnost. Učební text je doplněn několika případovými studiemi a řadou internetových odkazů.--Autorská anotace