Morální inteligence : jak rozvíjet a kultivovat dobro v nás - Hass, Aaron, 1948- (Columbus, 1999)
Autor podrobně rozebírá etiku a morálku v mezilidských vztazích. Nejde však o práci teoretickou. Autor je klinickým psychiatrem, což se v jeho přístupu k tématu značně odráží. Jednotlivé otázky nerozebírá abstraktně, ale na konkrétních případech lidí z okruhu jeho rodiny, známých nebo klientů. Tento přístup obtížné téma odlehčuje a autor se nikdy nesnižuje k planému mentorování. Velký důraz je kladen na otázky morální výchovy dětí. sosnovcj L4a
Přeloženo z angličtiny
Keywords: morálka; sebevýchova; výchova dítěte; morální vývoj; morality; self-culture; child rearing; moral development; populárně-naučné publikace; popular works