Na prahu dospělosti : partnerství, sex a životní představy mladých v současné české společnosti - Katrňák, Tomáš, 1973- (Dokořán ; Masarykova univerzita, 2011)
Představy a postoje dospívajících počátku 21. století: nalezení partnera, narození dítěte, sňatek, rozvod. Text tvoří autorský výzkum brněnských sociologů.
Keywords: 21. století; mládež -- Česko -- 21. stol.; mladí lidé -- Česko -- 21. stol.; názory a postoje; partnerské vztahy; rodičovství; sex; sexuální chování; hodnotová orientace; youth -- Czechia -- 21st century; young adults -- Czechia -- 21st century; views and attitudes; partner relationships; parenting; sexual behavior; value orientation; kolektivní monografie; collective monographs