Přehled psychologie - Kern, Hans; Mehl, Christine; Nolz, Hellfried; Peter, Martin; Wintersperger, Regina, 1949- (Portál, 2015)
Kniha je rozčleněna do kapitol pojednávajících jak o předmětu psychologie obecně, hlavních metodách a přístupech, tak také o jednotlivých psychických procesech - jako je vnímání, učení, myšlení, motivace, řeč - a specializacích (základy psychologie osobnosti, vývojová a sociální psychologie). Texty uvnitř kapitol se dělí do přehledných, stručně psaných bloků, vzájemně provázaných odkazy a doplněných názornými obrázky či zvýrazněnými rámečky se shrnujícím textem. Nechybějí ani krátké seznamy doporučené literatury - bohužel německé, i když na závěr celé knihy je pro čtenáře připraven přehled literatury doplněné pro české vydání. Řada informací je velice zajímavá, nicméně čtenář je odkázán pouze na obsah v úvodu knihy. Podrobnější abecední rejstřík jednotlivých pojmů chybí.
Keywords: psychologie; sociální psychologie; psychology; social psychology; učebnice; textbooks