Sociální práce s romskými rodinami - Urban, David (NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2015)
Monografie uvádí hlavní problémy, které ovlivňují sociálně zdravotní situaci Romů žijících ve vyloučených lokalitách. Dále obsahuje základní teoretické poznatky zaměřené na sociální práci s romskými rodinami a uplatnění vybraných teorií v praxi. Popisuje hlavní techniky sociální práce s romskou komunitou a přináší výsledky různých šetření prováděných nejen v řadách sociálních pracovníků, ale i romských občanů z vybraných sociálně vyloučených oblastí.
Pod názvem: Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Keywords: sociální práce; sociálně ohrožené rodiny -- Česko; Romové -- Česko; social work; families with social disabilities -- Czechia; Romanies -- Czechia; monografie; monographs