Jak lépe naložit s časem : 50 doporučení pro ty, jejichž čas je vzácný - Urban, Jan, 1953- (Grada Publishing, 2015)
Efektivní využívání vlastního času znamená schopnost vztahující se jak k využívání času tráveného v práci, tak času osobního, "volného". Tato schopnost je důležitá u každého z nás, kdy rozhodujeme o trávení a využívání vlastního času. Ve zvýšené míře je však efektivní využívání času nezbytné u těch, kteří řídí své kolegy - u vedoucích pracovníků. Proto je příručka rozdělena na dvě části: první se věnuje využívání vlastního času, druhá pak radí především vedoucím pracovníkům, jak lépe naložit s časem organizace. Text je koncipován jako stručná a návodná řešení praktických problémů a situací kolem time managementu (ot. plánů, odpočinku, psychických bloků, delegování úkolů, komunikace atd.).
Keywords: management času; time management; příručky; handbooks, manuals, etc