Proč cítím to, co ty : intuitivní komunikace a tajemství zrcadlových neuronů - Bauer, Joachim, 1951- (Grada Publishing, 2016)
Joachim Bauer, uznávaný psychiatr a psychoterapeut, v ní čtivě a srozumitelně popisuje senzační neurovědecký objev a co z něj plyne pro výchovu, učení, lásku i běžnou komunikaci. Vysvětluje, jak zrcadlové neurony fungují a umožňují nám emocionálně rezonovat s ostatními lidmi, jak nám poskytují intuitivní znalosti o úmyslech osob v naší blízkosti a cítíme díky nim jejich radost nebo bolest. Jsou základem empatie, "instinktu" a schopnosti milovat. Knížka je určena široké laické i odborné veřejnosti, zejména rodičům, partnerům, učitelům, manažerům, psychologům a všem, které zajímá tajemství komunikace mezi lidmi. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z němčiny
Keywords: intuice; interpersonální komunikace; rezonance; neurobiologie; intuition; interpersonal communication; resonance; neurobiology; zrcadlové neurony; populárně-naučné publikace; popular works