Změna myšlení : jak se mění naše mozky pod vlivem digitálních technologií

Cílem knihy britské neurovědkyně je popsat způsoby, jimiž mohou digitální technologie ovlivňovat nejen vzorce myšlení a další kognitivní schopnosti, ale také životní styl, kulturu a osobní ambice.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Greenfield, Susan, 1950- (Author)
Other Authors: Vantuch, Radek (Translator)
Format: Book
Language: Czech
Published: V Brně : Bizbooks, 2016
Edition: 1. vydání
Subjects:
ISBN: 9788026504504
Physical Description: 335 stran ; 23 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Cílem knihy britské neurovědkyně je popsat způsoby, jimiž mohou digitální technologie ovlivňovat nejen vzorce myšlení a další kognitivní schopnosti, ale také životní styl, kulturu a osobní ambice.
Provokativní kniha napsaná s cílem zajistit současným i budoucím generacím život, v němž technologie podněcují (ne zabíjí) přemýšlení, kreativitu a opravdové naplnění. Jsou naše technologie pouze neškodnými nástroji současné reality? Liší se mysl lidí narozených před masovým rozšířením internetu a po něm? Jaký dopad mají technologie na digitální domorodce, tj. na ty, kteří nikdy nepoznali svět bez internetu? Žijeme ve světě, který byl ještě před pár desítkami let absolutně nepředstavitelný. Ve světě, kde dospělí tráví deset a více hodin denně online a děti používají ke hře i k učení tablety. Úžasné nové technologie nabízejí neuvěřitelné možnosti pro práci i zábavu. Ale znáte dobře jejich cenu? Nakladatelská anotace. Kráceno.
Item Description: Přeloženo z angličtiny
Bibliography: Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
ISBN: 9788026504504