Jak sladit práci a rodinu : --a nezapomenout na sebe - Rydvalová, Renata; Junová, Blanka (Grada, 2011)
Kniha je zaměřená na osoby potřebující sladit zaměstnání s péčí o rodinu - tedy primárně se jedná o rodiče malých dětí. Zvláštní pozornost je samozřejmě věnovaná ženám-matkám, které se vracejí po rodičovské dovolené do zaměstnání, kromě své profese mají na starost rodinu, výchovu dětí. Dvojice autorek, pracujících matek, radí, jak toto všechno psychicky i fyzicky zvládnout. Základem je nalézt rovnováhu a životní spokojenost v kombinaci rodina-zaměstnání. Některé obecnější informace mohou využít také ti, kteří dobrovolně či pod vlivem životní situace pečují o své nejbližší.
Keywords: ženy; zaměstnané matky; rodina; zaměstnání; psychohygiena; organizace práce; životní styl; seberealizace; profesní úspěch; women; working mothers; family; employment; mental hygiene; work design; life style; self-realization; career success; populárně-naučné publikace; popular works