Jak sladit práci a rodinu : --a nezapomenout na sebe - Rydvalová, Renata; Junová, Blanka (Psychologie pro každého, 2011)
Kniha je zaměřená na osoby potřebující sladit zaměstnání s péčí o rodinu - tedy primárně se jedná o rodiče malých dětí. Zvláštní pozornost je samozřejmě věnovaná ženám-matkám, které se vracejí po rodičovské dovolené do zaměstnání, kromě své profese mají na starost rodinu, výchovu dětí. Dvojice autorek, pracujících matek, radí, jak toto všechno psychicky i fyzicky zvládnout. Základem je nalézt rovnováhu a životní spokojenost v kombinaci rodina-zaměstnání. Některé obecnější informace mohou využít také ti, kteří dobrovolně či pod vlivem životní situace pečují o své nejbližší.