Vítězný únor 1948 : (vzpomínky) (Státní nakladatelství politické literatury, 1959)
Vzpomínkový sborník obsahuje 50 statí, v nichž čeští i slovenští političtí a odborářští pracovníci líčí boje proti machinacím buržoazie před únorem 1948 a průběh únorových dnů v jednotlivých krajích republiky, v městech i na venkově, v továrnách, na dolech, v redakcích, úřadech, na vysokých školách.
Keywords: Únor (1948 : Československo); Coup d’état (1948 : Czechoslovakia); Československo; Czechoslovakia; vzpomínky; sborníky; reminiscences; papers of several authors