Fotografování - Růžičková, Patricie (Slovart, 2015)
Kniha je rozdělena do sedmi stěžejních kapitol, které jednotlivě představují komponenty fotoaparátu, jeho technické vybavení a možnosti fotografie. Příručku doplňují pestré barevné fotografie, které čtenáři pomáhají lépe pochopit danou tematiku, např. ostření, osvětlení, blesk, expozici aj.