Základy kulturní antropologie - Soukup, Martin, 1977- (Antropos (Pavel Mervart), 2015)
Nástin předmětu, metod a dějin sociokulturní antropologie. Představení antropologie jako integrální vědy o člověku, společnosti a kultuře.