Dobrý lídr pokládá skvělé otázky - Maxwell, John C., 1947- (Beta, 2015)
Příručka obsahuje nejrůznější otázky úzce související s činností lídra a přináší rady, jak být dobrým lídrem. Kniha tak přináší základní poznatky věnované např. podstatě leadershipu, delegování povinností, řešení konfliktů, výchově budoucích lídrů, komunikaci s problémovými pracovníky, motivaci ostatní pracovníků atd. Nechybí ovšem ani kapitola, která radí řadovým pracovníkům, jak se vyhnout problémům při jednání se špatnými lídry.
Keywords: management; řídící práce; vůdcovství; psychologie řízení; leadership; psychology of management; populárně-naučné publikace; popular works