Občanská společnost a její krize : eseje historické a filosofické - Loewenstein, Bedřich, 1929-2017 (Centrum pro studium demokracie a kultury, 2015)
Eseje o tématech, jimž se Bedřich Loewenstein věnuje celý svůj profesionální život: jsou to mj. dějiny moderny a modernity, revoluce a konflikty 20. století, nacionalismus, role intelektuálů v moderní době či česko-německé vztahy. Texty shromážděné v tomto svazku vznikaly většinou v 90. letech a na počátku 21. století, některé byly vydány časopisecky, jiné byly předneseny při různých příležitostech.
Keywords: občanská společnost; krize (společnost); revoluce; násilí; nacionalismus; politická filozofie; filozofie dějin; civil society; social crisis; revolutions; violence; nationalism; political philosophy; philosophy of history; eseje; sborníky; essays; papers by one author