I vy máte druhou šanci : jde o vaše peníze, váš život a váš svět - Kiyosaki, Robert T., 1947- (Pragma, 2015)
Autor knihy Bohatý táta, chudý táta a dalších s podobnou tematikou tentokráte zkoumá příčiny finanční krize ve světě, analyzuje situaci, ve které se lidstvo nachází a především předkládá možnost druhé šance pro ty, kteří změní svůj přístup nejen k penězům, ale k celému životu. Jednoduchým způsobem přibližuje čtenáři svět financí, jeho fungování, zákonitosti i nástrahy. Především ale převrací systém zažitých hodnot a učí, jak se nestat jen kolečkem v mašinérii, ale prostřednictvím finančního vzdělávání změnit svoje myšlení a pozici v životě. Jak říká: "Bohatí investují kvůli toku peněz, kapitálovým příjmům, udržení si věcí pod kontrolou a daňovým výhodám." Tedy jednoduše řečeno, soustředit se na aktiva (ne na pasiva) a udržovat peníze v pohybu. Nezbytné v životě dle autora je, uplatnit se v oblasti, která člověka baví a být štědrý k ostatním.
Přeloženo z angličtiny?
Správné místo vydání: Praha
Keywords: osobní finance; finanční investování; finanční úspěch; bohatství; personal finance; financial investments; financial success; wealth; populárně-naučné publikace; popular works