Supermodelka a krabice Brillo : zákulisní příběhy a prapodivné zákony ekonomiky současného umění

Don Thompson opět nahlíží do zákulisí světového trhu s uměním, jehož ceny zaznamenaly raketový růst pouhé dva roky po pádu banky Lehman Brothers a vypuknutí ekonomické krize, a zamýšlí se nad tím, nakolik tento vzestup ovlivnily ekonomické zákonitosti a marketingové strategie, nakolik peníze podmiňu...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Thompson, Don (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Zlín : Kniha Zlin, 2014
Edition: Vyd. 1.
Series: Tema (Kniha Zlín)
Subjects:
ISBN: 9788074731600
Physical Description: 360 s., [8] s. obr. příl. : barev. il. ; 19 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Don Thompson opět nahlíží do zákulisí světového trhu s uměním, jehož ceny zaznamenaly raketový růst pouhé dva roky po pádu banky Lehman Brothers a vypuknutí ekonomické krize, a zamýšlí se nad tím, nakolik tento vzestup ovlivnily ekonomické zákonitosti a marketingové strategie, nakolik peníze podmiňují společenský status, i nad fenoménem celebrit. Svou pronikavou, humorem okořeněnou analýzu opírá o vlastní výzkum a rozhovory se zástupci aukčních síní či obchodníky s uměním z celého světa od New Yorku přes Abú Dhabí až po Peking. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Zákulisí trhu se současným uměním. Kniha o sběratelích, umělcích, aukčních domech, obchodnících s uměleckými díly a horentních sumách, které jsou milionáři ochotni za současné artefakty zaplatit.
Bibliography: Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
ISBN: 9788074731600