Sbírání umění: vášeň, investice a mnohem víc - Wagner, Ethan; Wagner, Thea Westreich, 1942- (Kniha Zlin, 2013)
Knížka poskytuje návod, jak se orientovat na současné světové výtvarné scéně, jak získávat informace o prodávaných dílech, jak jednat s galeriemi, jak poznat nadaného umělce či jak vybudovat skvělou sbírku výtvarného umění. Uvádí příběhy výjimečných sběratelských osobností, především však seznamuje se zkušenostmi, které autoři získali během minulých třiceti let jako vášniví sběratelé, poradci a kurátoři soukromých sbírek.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: sběratelství; moderní umění; obchod s uměním; umělecké sbírky; sběratelé umění; collecting; modern art; art trade; art collections; art collectors; populárně-naučné publikace; popular works