Po cestách kritického myšlení - Paitlová, Jitka, 1988- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2015)
Nejprve O. A. Funda sám popisuje svoji cestu od protestantské teologie přes kritickou religionistiku ke kritickému racionalismu. Na něj navazují příspěvky věnované Fundovu religionistickému působení, místu jeho kvalitativního pozitivismu v kontextu pozitivismu T. G. Masaryka a F. Krejčího, následuje srovnání Fundovy kritické racionality s H. Albertem, krizi vzdělanosti, kritickému realismu.
Část nákladu má číslovaných jen 174 s.
Keywords: Funda, Otakar Antoň, -- 1943-; 20.-21. století; česká filozofie -- 20.-21. století; kritické myšlení -- filozofické pojetí; racionalismus; pozitivismus; religionistika; protestantská teologie; náboženská víra -- psychologické aspekty; globální problémy; Czech philosophy -- 20th-21st centuries; critical thinking -- philosophical approach; rationalism; positivism; religious science; Protestant theology; religious faith -- psychological aspects; global problems; kolektivní monografie; collective monographs