Globální vládnutí a nestátní aktéři - Makariusová, Radana, 1978- (Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2015)
Případové studie mapují činnost různých nestátních aktérů ve světě a rovněž jejich vztahy k mezinárodním institucím.
Keywords: globální vládnutí; nevládní instituce a organizace; mezinárodní instituce a organizace; mezinárodní vztahy; světová politika; global governance; non-governmental institutions and organizations; international institutions and organizations; international relations; orld politics; monografie; monographs