Historie a současnost sklářské tvorby na Zlínsku - Podzemná, Alena, 1941-; Stanický, Petr, 1975- (VeRBuM, 2010)
Publikace přibližuje dějiny sklářské tvorby na Valašsku, zabývá se vývojem zdejšího sklářského vzdělávání a sbírkou osvětlovacího skla v Muzeu regionu Valašsko ve Valašském Meziříčí.