Reálně opční přístup při oceňování podniku = Business valuation using real options approach : disertační práce - Kramná, Eva, 1985- (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2014)
Disertační práce se zabývá problematikou reálných opcí v souvislosti s oceňováním podniku. Hlavním cílem disertační práce je analyzovat a ověřit aplikaci metodiky reálných opcí při oceňování podniku a stanovit předpoklady a omezení pro aplikaci v praxi. Předpokladem pro naplnění stanoveného cíle je provedení kritické literární rešerše dostupných pramenů a analýza a zhodnocení možností začlenění flexibility do hodnoty podniku a problémů spojených se stanovením vstupních parametrů do reálně opčního modelu. Metodika reálných opcí bude ověřena na konkrétních podnicích. Na základě takto získaných poznatků budou stanoveny předpoklady a omezení pro její aplikaci v praxi.
Studijní obor: Finance
Keywords: oceňování podniků; reálné opce; valuation of business enterprises; real options; doktorské disertace; higher doctoral dissertations