Řešení problémů a rozhodování : jak přinutit problémy, aby pracovaly ve váš prospěch - Plamínek, Jiří, 1958- (Grada, 2008)
Publikace provází jednotlivými fázemi řešitelského procesu od definice problému až po realizaci jeho řešení. Kapitoly podrobně seznamují s průběhem jednotlivých etap řešení problému - na jeho počátku je důležité shromáždění a správná analýza dat, které má řešitel či řešitelská skupina k dispozici. Příručka se následně zabývá technikami užívanými při generování možných řešení, tříděním a hodnocením navrhovaných možností. Závěrečná kapitola se věnuje různým stylům rozhodování a realizaci zvolených řešení.
Keywords: řešení problémů; rozhodování; problem solving; decision making; příručky; handbooks, manuals, etc