Základy moderní venerologie : učebnice pro mezioborové postgraduální vzdělávání - Záhumenský, Jozef, 1971-; Jilich, David, 1979-; Vaňousová, Daniela, 1971- (Maxdorf, 2015)
Jednotlivé infekce jsou podrobně popsány nejenom z hlediska jejich původce, ale samostatné kapitoly jsou věnovány klinickým jednotkám, které vznikají zejména v souvislosti s pohlavně přenosnou nákazou (cervicitis, balanitis apod.). Samostatná část je věnovaná vlivu infekce na těhotenství, protože všechna pohlavně přenosná onemocnění jsou potenciálně riziková i pro plod. Součástí knihy je i kapitola věnovaná moderním možnostem rychlé diagnostiky a zejména pak léčby a prevence. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Obálkový podnázev: postgraduální učebnice
Keywords: venerologie; sexuálně přenosné nemoci; venereology; sexually transmitted diseases; učebnice; textbooks