Umění falzifikace : myšlení, motivy a metody padělatelských mistrů - Charney, Noah, 1979- (Kniha Zlin, s.r.o., 2015)
Knížka popisuje úspěchy a neúspěchy mistrů padělatelů z období několika staletí a pátrá po motivech, kterými jsou vedeni. Autor přemýšlí nad tím, proč tito lidé uspěli v pokusech podvést umělecký svět, zároveň vysvětluje, jak byli odhaleni díky detailní detektivní práci, vědeckému zkoumání a technologiím, jindy jen díky velké dávce štěstí.
Přeloženo z angličtiny
Terminologický slovník
Keywords: umělecké padělky; padělatelé; art forgeries; counterfeiters; populárně-naučné publikace; popular works