Perspektivy učitelství - Helus, Zdeněk, 1935-2016; Bravená, Noemi, 1976-; Franclová, Marta, 1967- (Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta, 2012)
Kolektivní monografie je příspěvkem k řešení problémů, hromadících se kolem pojetí a zabezpečení učitelství: jednak růst významu učitelství pro budoucnost společnosti, jednak nedostatečná podpora a rostoucí nové nároky.
Obálkový podnázev: výzkumný záměr Učitelská profese v měnících se požadavcích na vzdělání
Keywords: učitelská profese; profesní kompetence; výchova a vzdělávání; osobnostní a sociální výchova; pedagogický výzkum -- Česko; teacher career; vocational qualifications; education; personal and social education; educational research -- Czechia; kolektivní monografie; collective monographs