Rozumět životu : uvedení do filozofie (nejen) pro mladou generaci - Ferry, Luc, 1951- (Rybka, 2008)
Filozofie dosud není součástí tzv. "obecné kultury". Poznání filozofie je však důležité pro všechny, neboť pochopit skutečnost světa bez tohoto oboru nelze. Veškeré naše myšlenky a hodnoty totiž zapadají do velkých vizí, které se zrodily v procesu historického vývoje lidského myšlení. Pro zachycení jejich logiky, dosahu, rizik je pochopení nezbytné... Filozofie nám pomáhá nejenom v pochopení sebe i ostatních, ale díky ní můžeme rovněž lépe a svobodněji žít. Z tohoto ideového východiska Ferry interpretuje základní myšlenky a zlomy dějin filozofie.
Keywords: filozofie; filozofické myšlení; filozofické směry; dějiny filozofie; philosophy; philosophical thought; philosophical movements; history of philosophy; populárně-naučné publikace; publikace pro mládež; popular works; juvenile literature