Právní postavení náboženských menšin - Děkanovská, Kateřina, 1985- (Univerzita Karlova v Praze, Právnická fakulta, 2013)
Publikace se zaměřuje na současné právní postavení náboženských menšin v ČR a v Evropě, na problematiku postavení zaměstnanců církví v kontextu pracovního práva a na postavení náboženských menšin v kontextu evropské ochrany lidských práv.
Vydala Právnická fakulta UK v nakl. Eva Rozkotová, Beroun
Keywords: náboženské menšiny -- Evropa; náboženské menšiny -- Česko; práva menšin; náboženské instituce a organizace -- právní aspekty; duchovní -- právní postavení; svoboda vyznání; stát a církev; religious minorities -- Europe; religious minorities -- Czechia; minority rights; religious institutions and organizations -- legal aspects; clergymen -- legal status, laws, etc.; freedom of religion; church and state; kolektivní monografie; collective monographs