Učitel v současné škole - Krykorková, Hana, 1944-; Váňová, Růžena, 1946- (Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze, 2010)
Publikace je strukturována do 2 částí: první, nazvaná Učitelská profese - historická a teoretickometodologická východiska tvoří 5 kapitol, z nichž úvodní se věnuje vývoji učitelské profese, další kapitoly se orientují na problémy současné. Druhá část publikace nazvaná Učitel v konkrétních podmínkách vyučovacího procesu je souborem 17 statí, projektů a výzkumných sdělení přistupujících k učitelství z různých úhlů pohledu; společným znakem je zaměřenost na inovace v pedagogické práci.
Keywords: učitelská profese; učitelé -- Česko; pedagogika -- Česko; teacher career; teachers -- Czechia; educational science -- Czechia; kolektivní monografie; collective monographs