Riziková společnost : na cestě k jiné moderně - Beck, Ulrich, 1944-2015 (Sociologické nakladatelství, 2011)
Koncepce rizikové společnosti, ve kterou se proměnila během procesu modernizace industriální společnost, s důrazem na ekologické a sociální aspekty.
Přeloženo z němčiny
Keywords: industriální společnost; moderní společnost; pokrok (filozofie); sociální změna; technický rozvoj -- sociologické aspekty; technický rozvoj -- environmentální aspekty; globální problémy; globální problémy životního prostředí; industrial society; modern society; progress; social change; technical development -- sociological aspects; technical development -- environmental aspects; global problems; global environmental change; studie; studies