Veřejné finance : teorie a praxe - Hejduková, Pavlína (Beckovy ekonomické učebnice, 2015)
Učebnice vysvětluje základní pojmy spojené s veřejnými financemi, popisuje vztah mezi veřejnými financemi a soukromým sektorem, věnuje pozornost problematice veřejných výdajů a objasňuje hlavní principy české daňové soustavy.