Dítě na zabití : příručka pro rodiče dětí a dospívajících s problémovým chováním - Štípek, Petr (Portál, 2011)
"Žádné dítě není zcela hodné a je jeho povinností čas od času zlobit svého rodiče a testovat hranice," připomíná autor jedno ze základních pravidel výchovy. Problémy, které text řeší, přesahují rámec běžného zlobení; pro rodinu jsou zátěží, narušují domácí klid a spokojenost. Publikace je rozdělena do dvou hlavních celků: první, teoretický, podává základní informace, dává je do souvislostí a odpovídá na vybrané otázky. Druhá, praktická část, nabízí rady a návody, na co se lze při výchově dětí zaměřit a co lze zkusit. Doplněno cvičeními, otázkami k zamyšlení a příběhy z terapeutické praxe.