Formování historie : interpretace dějin z pohledu různých států - Jirková, Klára, 1983-; Čermák, Aleš, 1984- (Akademie výtvarných umění ve spolupráci s nakl. Ausdruck Books, 2012)
Pohled na události světové války na základě učebních textů pro střední školy různých států.
Část. přeloženo z angličtiny, francouzštiny, němčiny, italštiny, japonštiny, polštiny a ruštiny
Keywords: historiografie; interpretace dějin; sociální paměť; historické vědomí; vyrovnání se s minulostí; světové dějiny; historiography; interpretation of history; social memory; historical consciousness; coming to terms with the past; world history; kolektivní monografie; collective monographs