Česká novinářka : k postavení a obrazu novinářek v českých médiích - Jirák, Jan, 1958-; Köpplová, Barbara, 1943-; Wolák, Radim, 1977- (Portál, 2011)
Sborník textů věnovaných části novinářské obce, totiž ženám, které vykonávaly či vykonávají novinářské povolání. Příspěvky zkoumají různé aspekty postavení českých novinářek, a to jak v minulosti (např. v době první republiky), tak v současném světě.
Keywords: 19.-21. století; novinářky -- Česko -- 19.-21. stol.; žurnalistika -- Česko -- 19.-21. stol.; masmédia -- Česko -- 19.-21. stol.; mediální obraz -- Česko -- 19.-21. stol.; women journalists -- Czechia -- 19th-21st centuries; journalism -- Czechia -- 19th-21st centuries; mass media -- Czechia -- 19th-21st centuries; media coverage -- Czechia -- 19th-21st centuries; kolektivní monografie; collective monographs