100 inspirací z Ekoateliéru : moderní abeceda tvořivé recyklace - Horová, Jitka, 1967- (Portál, 2010)
Jednoduché výtvarné nápady na drobné dekorativní předměty (přáníčka, zvířátka, lampičky, mozaiky, vázy, okenní dekorace) tvořené z běžného domovního odpadu - novinového papíru, krabiček, papírových ruliček, plastových lahví a víček nebo plastových kelímků. Inspirace pro rodiče, učitele a vychovatele předškolních a mladších školních dětí.
Keywords: výtvarné práce; výtvarné techniky; náměty, témata a motivy; handicraft; artistic techniques; themes and motives; ekologické výtvarnictví; příručky; handbooks, manuals, etc