Praktická angličtina pro děti : aby se rychle rozmluvily - Hanšpachová, Jana, 1963-; Křížová, Zdeňka (Portál, 2015)
Dvojice autorek a zároveň učitelek na základní škole nabízí rodičům a učitelům náměty na konverzační hry, při kterých si děti osvojí slovní zásobu v běžných denních situacích (ve škole, doma, na hřišti atd.). Kniha je určena pro děti, které již zvládli základy angličtiny, zejména elementární slovní zásobu a výslovnost. Věty jsou postaveny do jednotlivých komunikačních dějů a pomáhají dětem aktivně se ptát, reagovat na otázky a vyjadřovat své pocity a názory k danému tématu. Texty doprovází schematické černobílé ilustrace.