Hudební nástroj a naše dítě - Ben-Tovim, Atarah, 1940-; Boyd, Douglas, 1938- (Rádci pro rodiče a vychovatele, 2007)
Publikace britské flétnistky a hudební pedagožky Atarah Ben-Tovim a Douglase Boyda, autora řady populárních příruček, radí rodičům a učitelům, jak vybírat nejvhodnější hudební nástroj pro dítě ve věku od 5 do 14 let. Autoři se zabývají především otázkou posouzení schopností dítěte na základě testů muzikálnosti, připravenosti, stavby těla, mentality a povahových předpokladů, které rodiče a učitele vedou ke správnému výběru určitého hudebního nástroje. Pokud se zvolí nástroj, ke kterému má dítě fyzické i psychické předpoklady, může se mu stát přirozenou součástí života. Publikace je doplněna černobílými fotografiemi.