Leopold Bauer - heretik moderní architektury - Vybíral, Jindřich, 1960- (Academia : Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze, 2015)
Monografie nabízí ucelený pohled na život a tvorbu rakouského architekta Leopolda Bauera, který realizoval své návrhy ve Slezsku, Rakousku a na Moravě. Vedle zasvěceného textu přináší dobové fotografie a plánovou dokumentaci Bauerových staveb.