Říše znaků - Barthes, Roland, 1915-1980 (Fra, 2012)
Jeden z nejosobnějších a nejčtivějších textů slavného francouzského esejisty. Japonsko jako systém znaků, nikoli pouze navštívené, ale čtené jako kniha. Důvěrné setkání autora se světem, který se před ním otevírá stránku po stránce. Roland Barthes proniká do utajeného smyslu japonské kuchyně, divadla, nádraží, pokoje nebo obyčejného balíčku s pronikavostí zamilovaného člověka. Vyznání a zároveň poetická meditace o tom, co všechno nám sdělují věci a gesta, když jsme připraveni správně číst. Nakladatelská anotace.
Přeloženo z francouzštiny
Keywords: kultura -- Japonsko; každodenní život -- Japonsko; komunikace (sdělování) -- Japonsko; jazykový znak -- Japonsko; symboly -- Japonsko; estetika -- Japonsko; sémiotika; culture -- Japan; everyday life -- Japan; human communication -- Japan; language sign -- Japan; symbols -- Japan; aesthetics -- Japan; semiotics; eseje; essays