Texty a obrazy : (stopy, které zůstaly) - Zelinský, Miroslav, 1961- (Protimluv, 2007)
Studie věnované principům ideologického ovlivňování recipienta v různých znakových systémech - ve výtvarném umění (sgrafita na domech v Ostravě-Porubě z 50. let) a v dějinách národních literatur v období totalitních systémů 2. půle 20. stol.
Keywords: literatura a umění; sémiotika; komunikace (sdělování); interpretace a přijetí literárního díla; totalitní režimy; manipulace (psychologie); literature and art; semiotics; human communication; interpretation and reception of literature; totalitarian regimes; manipulation (psychology); studie; studies